In deze markt is het niet eenvoudig aan een droomhuis te komen. Wat nu als u uw horizon iets verbreedt en verder kijkt dan de stad waar u uw pijlen op richt. Vind de mooiste plekjes met de KoopKanskaart.

Concessies

Natuurlijk hebt u uw wensenlijst al klaar. U woont bij wijze van spreken al in uw droomhuis. U weet hoe het huis eruit moet zien, in welke plaats hij staat, hoe u de inrichting wilt. U rijdt nog net niet langs de bouwmarkt om alvast een paar blikken verf te halen. Helaas zult u aan uw wensenlijst moeten gaan sleutelen op het moment dat u het droomhuis niet kunt vinden. U begint met wat kleine concessies. Wanneer blijkt dat dat niet voldoende is, zult u grotere concessies moeten gaan doen.

KoopKanskaart

Hebt u er wel eens aan gedacht naar een andere woonplaats te kijken? Soms kunt u een paar kilometer buiten de stads- of dorpsgrenzen die u in gedachten hebt wél ineens uw droomhuis vinden. De KoopKanskaarthelpt u daarbij een handje. Met de KoopKanskaart ziet u in een overzicht waar de kans op het succesvol kopen van een woning het grootst en waar het kleinst is.

Onderzoek

De interactieve KoopKanskaart is samengesteld door HypotheekBerekenen.nl en is tot stand gekomen aan de hand van het onderzoeken van de huidige woningmarkt. Gekeken is naar de huizenprijzen, het woningaanbod en het aantal verkopen in alle Nederlandse gemeenten. De cijfers zijn geanalyseerd en vervolgens samengevoegd tot een kaart waar woningzoekers kunnen zien waar zij de beste kans hebben op het kopen van een woning, eventueel gefilterd op inkomensgroep of op geografie.

Bent u op zoek naar een woning en bent u bereid iets verder te kijken dan de stadsmuren die u voor ogen had, dan vindt u wellicht alsnog uw droomhuis voor een betaalbare prijs zonder al te veel concessies te hoeven doen.