Al weken zijn we in de ban van het coronavirus en ondanks dat we de teugels een beetje kunnen laten vieren, zal de anderhalvemeter-samenleving voorlopig nog bestaan. Dat heeft ook impact op gesprekken die u bijvoorbeeld met uw financieel adviseur had willen hebben over uw (toekomstige) financiële situatie of de (ver)koop van uw woning.

Een-op-een gesprek

Herkent u dat? U zit met een aantal prangende vragen rondom uw financiële situatie en deze wilt u graag met uw financieel adviseur bespreken. Normaal gesproken ging u even langs en onder het genot van een kop koffie besprak u de vaak persoonlijke kwesties. Juist dat persoonlijke, dat een-op-een gesprek waardeerde u enorm en tijdens deze gesprekken werden oplossingen aangedragen die u zelf niet had kunnen bedenken. Met de nieuwe norm van social distancing, weet u dat het anders moet en hoopt u dat de afstand tussen u en de adviseur naast letterlijk niet ook figuurlijk groter wordt.

Nieuwe norm

Het goede nieuws is dat kantoren open zijn, dus de business gaat gewoon door. U kunt voor al uw vragen terecht bij de adviseur en zelfs overdrachten bij de notaris vinden plaats. Thuiswerken is in deze periode de nieuwe norm en veel kantoren zijn daar ook op ingericht. U wordt bijgestaan door middel van (video)bellen, e-mail of chat. Ook de formaliteiten die horen bij de overdracht van een woning vinden plaats via deze communicatiemiddelen. Voor het daadwerkelijk tekenen van de akte, is het nog wel noodzakelijk naar kantoor te komen. In uitzonderlijke situaties en noodgevallen, kan hiervan worden afgeweken. Dit wordt echter per situatie bekeken en besproken met de betrokken partijen.

Contact onderhouden

Deze tijd heeft voor veel mensen ook financiële gevolgen en juist dat gesprek wilt u voeren met uw adviseur. Zit u in een beroepsgroep waar de klappen vallen? Of bent u onzeker geworden over de toekomst van uw baan? Dat heeft financiële gevolgen voor de korte, maar misschien ook de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat u het gesprek met uw adviseur blijft voeren. Ook al kunt u daar nu niet fysiek terecht. Er zijn genoeg mogelijkheden om toch dat contact te onderhouden. Tegenwoordig kunnen we alles online regelen. De financieel adviseur helpt u daarbij.

Onze anderhalvemeter-samenleving vraagt een aanpassing van ons allemaal. Social distancing zit niet in onze aard, maar is wel een noodzakelijk kwaad geworden. Dit betekent echter niet dat het dagelijks leven stilstaat. Maak gebruik van de middelen en mogelijkheden die worden geboden om uw financiële situatie op peil te houden.