U gaat verhuizen en telt de nachtjes af tot het grote moment van de sleuteloverdracht. Ongetwijfeld hebt u al diverse woonwinkels bezocht, kleurstaaltjes verzameld en misschien zelfs wel moodboards gemaakt voor de verschillende ruimtes in uw nieuwe stulp. Naast al dit leuks moeten er ook praktische zaken geregeld worden. Makelaardij de Wit zet er drie voor u op een rij.

1. Klusplanning

Een goede planning geeft rust in uw hoofd en voorkomt chaos tijdens het verhuizen. Maak voor uzelf een prioriteitenlijstje van de ruimtes die af moeten zijn voordat u de woning betrekt. Welke werkzaamheden moeten verricht worden? Zijn er materialen die u van tevoren al kan aanschaffen? Kan u de klus zelf (of met behulp van familie of vrienden) klaren of moet u een professional inhuren? Beperk de verhuisstress tot het minimum met een realistische planning.

2. Verzekering

Na de sleuteloverdracht zal u waarschijnlijk niet op dag één uw nieuwe woning betrekken. Toch is het belangrijk om direct een inboedel- en opstalverzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat uw woning en alles wat daarin staat goed verzekerd is tegen schade of diefstal.

3. Internet- en televisieaansluiting

Het zal vast nog enkele weken duren voordat u met de beentjes omhoog kan voor een avondje Netflixen. Toch is het wel zo plezierig wanneer u niet wekenlang hoeft te wachten op de aansluiting van internet en televisie. Oversluiten van uw huidige abonnement van het ene naar het andere adres kan soms zelfs een maand duren! Informeer vooraf hoe dit zit bij uw internetprovider. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een andere provider te kiezen. Door u vooraf te verdiepen in de mogelijkheden voorkomt u ergernis achteraf.

Makelaardij de Wit wenst u een soepele verhuizing toe!