Bent u toe aan iets nieuws in uw interieur? En vindt u het leuk om een opvallender item in uw woonkamer te hebben? Probeer dan eens een alternatieve salontafel!

U kunt heel gemakkelijk uw ‘standaard’ salontafel vervangen door een eyecatcher die uw interieur een frisse boost geeft. Het enige wat u hoeft te doen, is een beetje creatief denken.

Hocker of poef

Een salontafel hoeft niet per se een daadwerkelijke tafel te zijn. U kunt ook heel prima een leuke, vrolijk gekleurde hocker of poef neerzetten. Het is wel verstandig om hier vervolgens een leuk neutraal dienblad op te zetten, zodat glazen met drinken of decoratieve kaarsjes stevig kunnen staan.

Rieten manden met deksel

Ook een ontzettend leuk alternatief voor een standaard salontafel: rieten manden! Het liefst met een goede platte deksel en anders kunt u ook hier gebruikmaken van een leuk dienblad. Zet 2 of 3 manden in verschillende formaten bij elkaar en uw woonkamer krijgt meteen een knusse en speelse uitstraling!

Een koffer staat toffer

Bent u dol op reizen of gewoon gek op vintage koffers? Dan is de koffer-salontafel écht iets voor u. En het leuke is, dat u ze soms voor een prikkie op de kop tikt bij kringloopwinkels of op rommelmarkten. Houd wel rekening met het formaat, u kunt het beste gaan voor een groot en beetje robuust exemplaar.

Wilt u er helemaal een blikvanger van maken? Plastificeer dan enkele vakantiefoto’s en bevestig deze aan de zijkanten van de koffer.

Pallet of kratje(s) op wieltjes

Als u gecharmeerd bent van een industriële look, dan kunt u de pallet of de kratjes ongeverfd tot een salontafel omtoveren. Het enige wat u hoeft te doen, is er wieltjes onder plaatsen. Zo komt de ‘tafel’ op een goede hoogte en is het tevens makkelijk verplaatsbaar.

Als u uw interieur liever een zachtere, meer romantische look geeft, dan kunt u de pallet of de kratjes ook een beetje opschuren en vervolgens in een mooie crème- of pastelkleur verven.