Maart roert zijn staart. We kunnen in deze maand qua weertype alles verwachten. Regen en wind, maar ook de eerste zonnestralen. En zodra die gaan schijnen gaat het buitenleven ook direct weer van start en is het tijd om de tuin langzaam weer zomerklaar te maken. Met de tuintrends van 2022 bent u straks weer helemaal up-to-date.

Natuurlijk

Waar u in het interieur binnen steeds vaker veel natuurlijke materialen ziet terugkomen, is dat ook de trend voor buiten. Het mag allemaal groen, groener, groenst. Planten, siergrassen, hagen en bloemen. Het liefst zo groen mogelijk. Deze kleur ziet u ook terugkomen in de tuinmeubelen. Inmiddels hebt u veel meer keuze qua materiaal dan alleen de kunststof groene standenstoelen. Er is zelfs een ruime keuze uit de soorten kleuren groen. Ook in de accessoires laat u het groen weer terugkomen. Naast groen als basiskleur kiest u voor andere neutrale kleuren, zoals grijs, beige en bruin. Warme, zachte en subtiele kleuren in plaats van felle, harde kleuren zijn de trend van aankomend jaar.

Boho-stijl

Wilt u toch iets meer kleur, kies dan voor een thema. Boho bijvoorbeeld, afgekort voor bohemian. Een stijl geïnspireerd door de vrije zigeuners en tegenwoordig geassocieerd met kleurrijk en laid-back met invloeden van verre reizen en bijzondere vondsten. Een stijl waarbij u net even buiten de lijntjes kleurt. Waarbij ieder voorwerp een verhaal heeft. Zover hoeft u natuurlijk niet te gaan, maar door het mixen van verschillende kleurrijke printjes, die terugkomen in bijvoorbeeld vloerkleden en sierkussens, komt u al een heel eind. Bij deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als wol, hout en leer.

Van binnen naar buiten

Een andere trend die echt inspeelt op dit moment, waarin we vaak meer thuis zijn dan voorheen, is binnen meer buiten maken. Dus uw tuin meer onderdeel maken van uw woning. Bijvoorbeeld door tegels door te laten lopen of meubels binnen en buiten op elkaar afstemmen. Dit geldt ook voor het afstemmen van de kleuren. Door het plaatsen van een overkapping of veranda aan uw woning zorgt u er ook voor dat u binnen en buiten meer op elkaar laat aansluiten. Een ander voordeel is dat u ook bij slecht weer kunt genieten van uw tuin. Een sfeerhaard of tafelhaard maakt het geheel af en haalt de gezelligheid en warmte van binnen naar buiten.

Duurzaam

Verduurzamen is een trend die al een tijd speelt en daardoor al bijna geen trend meer is te noemen. Verduurzamen van uw woning is altijd een goed idee, verduurzamen van uw tuin hoort daar nu ook bij. Dit doet u door bijvoorbeeld een regenton in uw tuin te plaatsen. Deze zijn tegenwoordig in heel veel soorten en maten te verkrijgen, waardoor het geen sta-in-de-weg meer is, maar een echte eyecatcher in uw tuin wordt. Maar ook het gebruik van duurzaam geproduceerde tuinmeubels met een lange levensduur is een trend die aan te moedigen en hopelijk blijvend is. Het planten van bloemen waar bijen, vlinders en insecten van houden, voor het behoud van deze beestjes, is ook een mooie trend om te volgen. Kies als laatste nog voor de verlichting die werkt op zonne-energie (let er dan wel op dat u geen batterijen nodig hebt).

Met deze trends is uw tuin straks weer helemaal klaar voor een nieuw zomerseizoen.