Kom ik in aanmerking voor duurzaamheidskorting met energielabel A?

Liesbeth: “Ja, u komt in aanmerking voor duurzaamheidskorting wanneer u een woning (her)financiert met een geregistreerd energielabel A of hoger. De duurzaamheidskorting is een korting die u krijgt op de maandelijkse hypotheekrente omdat u een energiezuinige woning hebt en is in het leven geroepen om duurzaamheid onder de huizenbezitters te stimuleren. Deze korting ontvangt u als een woning koopt met minimaal energielabel A. Maar ook bij renteverlenging of herfinanciering van de bestaande woning (indien voorzien van energielabel A).

Beschikt u nu over energielabel B of lager en bent u uw woning aan het verduurzamen waardoor uw energielabel wijzigt naar minimaal label A? Dan hebt u pas bij de start van een nieuwe rentevaste periode recht op deze duurzaamheidskorting. Deze duurzaamheidskorting kan veelal niet worden toegepast op het moment dat de rente van de hypotheek nog enige tijd vaststaat en er nog sprake is van een lopende overeenkomst.

Houd er rekening mee dat niet iedere bank deze duurzaamheidskorting aanbiedt en ook dat de percentages en voorwaarden verschillen per bank. Vraag daarom altijd bij uw eigen bank naar de voorwaarden en mogelijkheden.”

Denkt u dat u in aanmerking komt voor duurzaamheidskorting? Laat u dan eerst altijd goed adviseren.