Verduurzamen is hot! Dit kan, naast een positieve bijdrage aan het klimaat, ook nog eens gunstig uitpakken voor uw portemonnee. Denk maar aan de drastische verlaging van uw energienota bij het toepassen van energiebesparende maatregelen aan uw woning. Maar wat doen deze maatregelen eigenlijk met de waarde van uw woning? Makelaardij de Wit doet onderzoek en uw input helpt mee!

Het klimaatakkoord

Ongetwijfeld heeft u erover gelezen of heeft u het voorbij zien komen op televisie; Het klimaatakkoord. In 2018 werd de conceptversie van het klimaatakkoord gepresenteerd door Ed Nijpels. Het doorrekenen van de resultaten uit dit (concept) klimaatakkoord heeft geleid tot diverse Kamervragen en zelfs premier Rutte heeft zich moeten verantwoorden. In het klimaatakkoord zijn diverse maatregelen opgenomen om de uitvoering van verduurzamingsmaatregelen te stimuleren. Er wordt onder andere verwoord dat, de meerwaarde van een onderpand na realisatie van energiebesparende maatregelen, door taxateurs inzichtelijk moet worden gemaakt. 

Het onderzoek, doet u mee?

Dat klinkt natuurlijk geweldig, niet alleen een maandelijkse lastenverlaging, maar ook nog eens een toegenomen waarde van de woning. Het ‘probleem’ is echter dat er nog nooit wetenschappelijk onderzoek werd gedaan naar de invloed van energiebesparende maatregelen op de waarde van een woning. Om deze invloed te kunnen bepalen is de Erasmus Universiteit in Rotterdam in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) een onderzoek gestart. Makelaardij de Wit wil graag haar bijdrage leveren aan dit wetenschappelijke onderzoek en vraagt u daarom deel te nemen aan een korte enquête. Hoe meer respondenten, hoe representatiever de onderzoeksresultaten! 

Dit levert het u op

Het invullen van de enquête kost u ongeveer 8 minuten. Klik hier om de enquête te starten. Twijfelt u of u verduurzamingsmaatregelen wil toepassen aan uw woning? De onderzoeksresultaten kunnen bijdragen aan uw besluitvorming! Natuurlijk zal Makelaardij de Wit u informeren over de onderzoeksresultaten. Deze verwachten wij in oktober 2019 te kunnen publiceren.

Wat is de huidige waarde van mijn woning?

Wilt u weten wat de huidige waarde van uw woning is? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met Makelaardij de Wit om een waardebepaling of taxatie in te plannen. Wij zijn u graag van dienst!