Het valt niet altijd mee om te visualiseren. Helemaal niet wanneer het een nieuw interieur betreft. Past die kast wel bij die bank en heb ik genoeg ruimte voor de eettafel voor acht personen? Gelukkig hoeft u tegenwoordig geen dure architect meer in de arm te nemen om een en ander uit te werken. Dit kunt u met de volgende tools prima zelf.

Floorplanner

Bent u toe aan een nieuwe inrichting van bijvoorbeeld uw woonkamer, dan is Floorplanner een heel handige tool om u daarbij te helpen. Met deze tool tekent u vrij eenvoudig, in 2D, een plan. Teken muren waar u ze wilt hebben en richt de ruimten in zoals u dat graag ziet. Floorplanner geeft u zelfs de mogelijkheid uw ruimte volledig in te richten en deze vervolgens in 3D te tonen. Floorplanner heeft een gratis versie, maar met de betaalde versies hebt u uiteraard meer mogelijkheden.

Ikea planners

Ikea heeft voor iedere ruimte en voor heel veel producten eigen planners. Ontwerp uw eigen kasten, opbergsystemen, kantoormeubelen en zelfs banken. Met een druk op de knop hebt u uw ontwerp besteld. Naast deze planners heeft Ikea ook planners voor de verschillende ruimten in huis. Een planner voor de badkamer en keuken, maar ook planners voor de inrichting van uw woonkamer of kantoor. De planners van Ikea zijn behoorlijk uitgebreid en gratis te gebruiken. Uiteraard wordt er wel alleen gewerkt met producten van Ikea.

Roomstyler

Roomstyler richt zich echt op het stylen van iedere aparte woonruimte. Nadat u de ruimte globaal hebt ingericht, wordt het tijd voor het gedetailleerde werk. Zo kunt u de badkamer bijvoorbeeld inrichten met wel heel specifieke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een toiletrolhouder, handdoekenrek of douchegordijn. Tevens geeft Roomstyler u voorbeeldinrichtingen, die gemaakt zijn door anderen, waar u vervolgens uw inspiratie weer uit kunt halen.

Badkamerplanner Villeroy en Boch

U ziet steeds meer dat woonwinkels hun eigen ontwerptool beschikbaar stellen. Ook badkamerleveranciers volgen deze trend nu op. Villeroy en Boch bijvoorbeeld. Zij hebben een tool ontworpen waarmee u uw eigen badkamer kunt samenstellen. Ze geven u verder ook ideeën om inspiratie op te doen voor uw ontwerp. U kunt kiezen uit professionele sjablonen om u op weg te helpen. Bent u tevreden met het ontwerp, dan kunt u deze natuurlijk door de winkel zelf laten finetunen en vervolgens direct bestellen.

Online keukenplanner Tielemans Keukens

Naast badkamerleveranciers hebben ook de diverse keukenboeren planners om uw keuken in te delen. Tieleman Keukens levert een complete online keukenplanner die u in 3D uw ideale keuken laat zien. Van kastjes tot aanrechtblad en van inbouwapparatuur tot kranen. Ook hier krijgt u weer voldoende ideeën ter inspiratie en geven ze tips om uw keuken zo goed mogelijk in te richten. U kunt de keuken vervolgens bij Tielemans zelf bestellen, maar het staat u vrij om met het ontwerp ook eens om u heen te kijken.

Hornbach ruimteplanner

Ook bouwmarkten gaan mee in de trend van het aanbieden van ruimteplanners. Hornbach heeft een planner waarmee u iedere ruimte naar eigen smaak kunt inrichten. U kunt vloeren leggen, muren schilderen en zelfs behangen. De planner van Hornbach richt zich met name op kleuren en materialen, het is niet mogelijk andere soorten meubels toe te voegen. Dat is vooral handig als u wilt weten hoe een en ander qua kleur met elkaar combineert.

Succes met restylen!