De krapte op de woningmarkt en het vele thuiswerken van de afgelopen tijd hebben gezorgd voor een opleving van verbouw- en restyle-plannen van de woning. Bouwbedrijven en aannemers zijn nog niet eerder zo druk geweest. Wilt u graag uw keuken aanpakken, maar is uw budget niet heel groot of hebt u geen zin te wachten tot de aannemer of het bouwbedrijf een keer tijd heeft, ga dan zelf aan de slag. Door uw keuken te wrappen heeft uw keuken snel en voor een klein bedrag een hele nieuwe look!

Populair

Veel mensen zijn in deze tijd gaan verbouwen, dus de keukenzaken kunnen het aantal orders niet meer aan. Door uw keuken te wrappen hebt u snel een nieuwe keuken, zonder een flink bedrag te investeren. Maar ook door de stijgende huizenprijzen is het wrappen van een keuken heel populair geworden. Na aanschaf van de woning blijft er vaak weinig geld over om de binnenkant ervan aan te pakken. Om toch een keuken naar eigen wens en smaak te hebben, is wrappen een goede oplossing.

Eigen stijl

Met keukenwrappen behoudt u dezelfde keuken, maar krijgen de frontjes een geheel nieuwe stijl. Door de frontjes met folie of een sticker te beplakken lijkt het alsof u zich in een heel nieuwe keuken bevindt. De folie of sticker kan geheel in uw eigen stijl worden gemaakt, u zit daarbij niet vast aan de standaardkleuren en materialen van de keukenleverancier. Wilt u een print of juist een heel bijzondere kleur? Als het gaat om het wrappen van uw keuken is alles mogelijk.

Zelf doen of toch niet

Het wrappen kunt u zelf doen. Er zijn op internet verschillende tutorials te vinden die u stap voor stap uitleggen hoe het wrappen in zijn werk gaat en hoe u het beste resultaat bereikt. Hebt u niet zoveel vertrouwen in uw eigen wrapping skills, dan zijn er veel professionele bedrijven die dat graag voor u doen. Het wrappen is helemaal sinds de coronatijd erg populair geworden, dus ook de bedrijven die dit voor u kunnen doen zijn verveelvoudigd.

Kleine investering

Het wrappen van een keuken kost ongeveer tussen de 500 en 2500 euro voor een kleine tot grote keuken. Dat verschilt per aanbieder. Dat is natuurlijk niets in vergelijking met de aanschaf van een compleet nieuwe keuken. Dat maakt het voor veel consumenten ook zo interessant. De hoeveelheid werk verschilt per leverancier, maar houd wel rekening met één (voor een kleine keuken) tot een paar dagen (voor grote keukens). Alle frontjes, handvatten en scharnieren moeten eraf. Deze moeten gereinigd en ontvet worden voordat er geplakt kan worden. Sommige aanbieders nemen de frontjes mee op locatie om ze daar te wrappen, anderen doen het wrappen ter plekke.

Het wrappen van uw keuken is een heel goed alternatief als u toch het idee van een nieuwe keuken wilt hebben, maar een beperkt budget hebt of niet kunt wachten op een nieuwe keuken. Vergelijk wel altijd de verschillende aanbieders en verdiep u in de werkwijze en materialen. Dan weet u zeker dat u nog jaren plezier hebt van uw ‘nieuwe’ keuken.