De Open Huizen Dag komt er weer aan. Op zaterdag 6 april stellen deelnemende verkopers – die hun huis te koop hebben staan bij een makelaar – hun huis tussen 11:00 en 15:00 uur open voor potentiële kopers. Bent u op zoek naar een woning, dan is deze dag de uitgelezen mogelijkheid om meerdere huizen vrijblijvend te bezoeken. Voor een zo succesvol mogelijke dag is voorbereiding het halve werk.

Voorkeurslijst

Begin daarom met het maken van een voorkeurslijst van de huizen die je tijdens de Open Huizen Dag wilt bezichtigen. U vindt deze huizen via online platforms zoals Funda en VBO, maar ook via advertenties in lokale kranten of aankondigingen van makelaarskantoren. Zet op deze lijst ook alvast wat u aantrekt aan de betreffende woning, maar ook waar u nog vragen over hebt.

Routeplanning

Plan vervolgens uw route. U wilt zoveel mogelijk tijd overhouden voor het bekijken van de woningen en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het reizen van en naar de verschillende locaties. Maak daarom vooraf een routeplanning die u zo snel en efficiënt mogelijk naar de woningen van uw voorkeur stuurt.

Zonder afspraak

Op de dag van de Open Huizen Dag gaat u naar de geselecteerde huizen. Het fijne van deze dag is dat er geen afspraak nodig is. U kunt op elk gewenst moment binnen het aangegeven tijdsbestek langskomen. Houd er wel rekening mee dat u daarmee dus ook niet de enige hoeft te zijn die op dat moment de woning bezoekt. Populaire huizen kunnen daardoor behoorlijk druk zijn. Het lijstje dat u van tevoren hebt gemaakt, gaat u nu helpen tijdens de bezichtiging omdat u weet waar u op wil letten.

Stel vragen

Misschien heeft u op uw lijst al enkele vragen staan of komen de vragen nu pas op terwijl u door de woning loopt. Bij elk huis is de verkoper of een vertegenwoordiger van de makelaar aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Vergeet niet om notities en foto’s te maken om later uw herinneringen te kunnen opfrissen om zo de woningen zo goed mogelijk te kunnen vergelijken.

Contact

Is uw eerste interesse gewekt in een of meerdere huizen? Laat dan uw contactgegevens achter bij de verkoper of makelaar. Dit stelt hen in staat om u op de hoogte te houden van eventuele ontwikkelingen met betrekking tot het huis. Bent u na de Open Huizen Dag oprecht geïnteresseerd in een specifiek huis, maak dan een afspraak voor een vervolgbezichtiging om het huis nogmaals te bekijken en meer details te bespreken.

Door deze stappen te volgen, kunt u als huizenkoper succesvol deelnemen aan de Open Huizen Dag en verschillende huizen bezichtigen die te koop staan. Succes!