Groen doet het altijd goed in huis. Het staat niet alleen gezellig. Planten produceren ook zuurstof en hebben soms zelfs een luchtzuiverende werking. Hebt u weleens aan planten in uw badkamer gedacht? Waarom niet? Deze planten doen het namelijk heel goed in de badkamer.

Vochtiger

De badkamer wordt steeds meer een plek om te ontspannen. Functioneel heeft plaatsgemaakt voor design. Een mooie plant in de badkamer mag dan zeker niet ontbreken. De badkamer is echter een plek die niet direct geschikt is voor iedere plant. Het is er vaak donker en deze plek in huis is (als het goed is) een stuk vochtiger dan de meeste andere plekken in de woning.

Kentia Palm

De meeste kans om te overleven in de badkamer zijn tropische planten. Deze doen het goed in warme ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Een voorbeeld van een tropische plant die het goed doet in de badkamer is de Kentia Palm. Het voordeel van deze sterke palm is dat hij verkrijgbaar is verschillende maten, waardoor hij snel in iedere badkamer past. Hij vult de ruimte mooi, heeft niet veel licht nodig en heeft daarnaast ook een zuiverende werking.

Lepelplant

Net als de palm is ook de Lepelplant in verschillende formaten verkrijgbaar. De groene bladeren met witte bloemen geven een luxe uitstraling en is daarom geliefd in de badkamer. Deze plant komt oorspronkelijk uit het oerwoud en kan daarom heel goed tegen ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. De Lepelplant verwijdert giftige stoffen uit de lucht en heeft ook een zuiverende werking.

Sanseveria

Hebt u meer behoefte aan een compacte plant? Dan is de Sanseveria, ook wel Vrouwentong, een goede keuze voor in uw badkamer. Deze plant met rechtopstaande bladeren heeft maar weinig water nodig en is daarom eenvoudig in onderhoud. Uniek van deze plant is dat hij de luchtvochtigheid op peil weet te brengen. Ideaal dus voor een vochtige ruimte als de badkamer.

Aloë Vera

Nog zo’n plant die weinig ruimte in beslag neemt, maar wel heel geschikt is voor de badkamer, is Aloë Vera. Dit is een zeer sterke plant die maar weinig water nodig heeft en bijna overal wel kan overleven. Het sap van deze plant kan weer voor cosmetische doeleinden worden gebruikt. Het schijnt dat u er een heel zachte huid van krijgt….

Varen en Bamboe

Uiteraard mogen de Varen en Bamboe niet ontbreken in dit rijtje. Beide typisch tropische planten die van uw badkamer een natuurlijk oerwoud kunnen maken. Beide planten gedijen goed in vochtige ruimtes en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Bamboe groeit zelfs zonder aarde. Zet de bamboe in een vaas, gevuld met een laagje water, strooi wat kiezels op de bodem en u krijgt een heel mooi effect.

Planten zijn zeker ook bedoeld om in de badkamer neer te zetten, u moet alleen even de juiste soorten eruit weten te halen.