Het kleine kamertje, de troon, ’t husien… het toilet kent vele namen. Misschien is het toilet niet de meest interessante ruimte van het huis, maar zeker niet de onbelangrijkste! Want, geloof het of niet, gemiddeld brengen wij 1 tot 3 jaar van ons leven op het toilet door. Daarom is het wel zo prettig als de toiletruimte ook een beetje fris ruikt, niet alleen voor uzelf of eventuele visite, maar ook voor mensen die uw woning komen bezichtigen als deze te koop staat.

Daar zit een luchtje aan

Het toilet is nu eenmaal gevoeliger voor (ongewenste) geurtjes. Gelukkig zijn er een paar simpele, en ook nog relatief voordelige, oplossingen om vervelende luchtjes tegen te gaan. Iedereen kent natuurlijk wel de luchtverfrissers in de vorm van spuitbussen, maar er zijn ook andere manieren om het toilet van een aangename geur te voorzien. En sommige daarvan staan ook nog eens gezellig!

Ga voor geurstokjes

Met geurstokjes steekt u een stokje voor vieze geurtjes (probeer dat maar eens 5x achter elkaar te zeggen). Ze bestaan in allerlei soorten en maten en uiteraard ook in verschillende geuren. Zo kunt u altijd een set vinden die goed bij uw woning en toiletruimte past. Om de geur optimaal te houden, kunt u de stokjes het best eens in de twee weken omdraaien in het potje of op z’n tijd helemaal vervangen door een nieuwe set.

Geurkaarsen: gezelligheid én een lekkere geur

(Geur)kaarsen zijn geweldig! U kunt ze overal in huis gebruiken, van de woonkamer tot de slaapkamer en van de badkamer tot, jawel, het toilet. Naast het feit dat ze heerlijk ruiken, overigens geven ze doorgaans een sterkere geur af dan geurstokjes, staat het ook nog supergezellig als ze branden. Zeker als er bezichtigingen zijn, staat het erg leuk en huiselijk als er kaarsjes branden in het toilet en/of de badkamer. En hoe meer kijkers zich thuis voelen in uw woning, hoe groter de kans dat u uw woning (snel) verkoopt!

Eucalyptusbladeren, niet alleen geschikt voor koala’s

Bent u iemand die van z’n woonkamer een ‘urban jungle’ heeft gemaakt en wilt u ook graag iets van een plant in het toilet? Dan is het wellicht leuk om een (of meerdere) bosje(s) gedroogde eucalyptusbladeren in het toilet op te hangen. Met een mooi lint of een mooie strik erom, maakt u het helemaal af. Als u ze niet op kunt of wilt hangen, kunt u natuurlijk ook een leuk vaasje kopen en ze daarin zetten. Zo hebt u een leuke eyecatcher in uw toiletruimte, die ook nog voor een frisse geur zorgt!