Verhuizen. Het kost veel tijd en energie en gaat vaak gepaard met stress. Jammer want uw nieuwe woning betrekken moet eigenlijk heel leuk zijn. Besteed daarom uw verhuizing uit en geniet van de lusten en niet de lasten.

Fysiek zwaar

Zodra de koopovereenkomst is getekend en de sleutel is overgedragen, begint voor veel mensen een periode van stress. Bij een verhuizing komt zoveel kijken. Planningen maken, inpakken, het daadwerkelijke verhuizen. Daarnaast is verhuizen fysiek zwaar en daarom ook niet voor iedereen weggelegd. Het uitbesteden van uw verhuizing is daarom een goede manier om de stress van de verhuizing wat te verlichten.

Taken overnemen

Naast het inschakelen van vrienden en familie, die vast en zeker bereid zijn de handen uit de mouwen te steken, zijn er ook verhuisbedrijven die enkele taken van u kunnen overnemen. Een verhuisbedrijf kan naast het laad- en loswerk, ook het inpakwerk voor u regelen. Zij regelen de extra krachten en het transport en de hulpmiddelen die nodig zijn voor het vlekkeloos laten verlopen van uw verhuizing.

Inpakken en demonteren

Het enige nadeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf, zijn de kosten die ermee gemoeid zijn. Gemiddeld zijn ongeveer drie verhuizers nodig voor een efficiënte en vlotte afwerking van de verhuizing. Wilt u daarnaast ook nog dat zij spullen inpakken en meubels demonteren, dan vallen de kosten nog wat hoger uit.

Kosten

De gemiddelde kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf komen neer op ongeveer 60 tot 70 euro per uur voor de verhuiswagen, 750 tot 900 euro voor een verhuizing – waarbij het verschil in prijs afhangt van de locatie waar naartoe verhuisd moet worden – en ongeveer 55 euro voorrijkosten. Houd ongeveer rekening met een uurtarief van zo’n 25 tot 30 euro per extra verhuizer. Andere kosten waarmee u rekening moet houden zijn bijvoorbeeld kosten voor een parkeervergunning of -ontheffing of verhuizen met spoed of in het weekend.

Vergelijk offertes

Wanneer u overweegt een verhuisbedrijf in te schakelen, is het altijd verstandig offertes te vergelijken. Wilt u de verhuizing liever goedkoop of vooral heel efficiënt en snel? Maak daarin de juiste afweging. Belangrijk is in ieder geval dat het verhuisbedrijf uw verhuisstress een beetje verlicht.